Dominican Burrito/Burrito Dominicano


The influence of Mexican food in the United States is becoming increasingly clear from its rich Quesadillas to their Chili Stuffed with Cheese to Tacos. We have make or buy an inspired Mexican dish at least once a week. I’m fascinated by the burritos because they are very easy to make, are delicious and of course they fill my tummy pretty quickly!cafe_con_leche1-1

This time will share what we call Dominican Burritos in celebration of Cinco de Mayo. But before we get to the details of the recipe I want to share the real reason of this day we all celebrate here in the States many even without knowing the real reason. In Mexico, May 5 marks the day of the Battle of Puebla, in which the Mexican army defeated the French army.

Well now you know why you are celebrating Cinci de Mayo..recipe time now!

For a long time I’ve been looking for a brand of tortilla with a soft texture but strong enough to hold all that rich meat and vegetables and my recommendation is to use tortillas or wraps Mission Tortillas.

Ingredients:

1 medium Chicken Breast
1 Red Onion and 1 Green and Red Chili
2 medium Red Tomato
2 cups of Cabbage
mayonnaise
ketchup
Flour Tortillas
White rice cooked

1.Cook you chicken breast as you normally would, cut it into small pieces so they cook faster, when you finish cooking it take a fork and turn them into fine threads.

2. Cut your vegetables: onion, pepper, tomatoes and cabbage.

3. To prepare the sauce you only have mix  1 cup mayonnaise 3/4 cup ketchup and hot sauce to taste.

4. Now that everything is cooked and chopped, take the wrap or the tortilla and heat it for 5 seconds, spread with the sauce, add rice, chicken and finally the vegetables and roll (follow the picture below).images

Optional: You can add guacamole or recaito / cilantro

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Burrito Dominicano

La influencia de la comida Mexicana en los Estados Unidos es cada vez más evidente desde sus ricas quesadillas a sus chiles rellenos de queso a los tacos entre otros ya no podemos dejar de comer un platillo Mexicano al menos una vez a la semana. A mi me fascinan los burritos porque son muy facil de hacer, son deliciosos y me llenan mi barriguita!

Esta vez compartire lo que nosotros le llamamos Burrito Dominicanos en celebracion al Cinco de Mayo. Pero antes de que entremos a los detalles de la receta quiero compartir la verdadera razon de este dia que ya aqui en los Estados Unidos celebramos, muchos hasta sin conocer la verdadera razon. En México el 5 de Mayo se conmemora el día de la Batalla de Puebla, en la cual el ejército mexicano venció al ejército francés.

Bueno ya saben porque se celebra el 5 de Mayo, ahora a la receta!!!

Mucho tiempo e estado buscando una marca de tortilla con la textura suave pero lo suficientemente fuerte para sostener toda esa rica carne y vegetales y mi recomendacion es que usen las tortillas o wraps Mission Tortillas.

Ingredientes:

1 Pechuga de Pollo mediana
1 Cebolla roja y 1 Aji Verde y Rojo
2 Tomate Rojo mediano
Repollo
Mayonesa
Ketchup
Tortillas de Harina
Arroz Blanco cocinado con cilantro

1.Cocina la pechuga de pollo como lo harias normalmente, cortala en trozos pequeños para que se cocinen mas rapido, cuando se terminen de cocinar toma un tenedor y conviertelas en hebras finas.

2. Corta tus vegetales: Cebolla, aji, tomates y el repollo.

3. Para preparar la salsa solo tienes que batir 1 taza de mayonesa con 3/4 taza de ketchup y salsa picante a gusto.

4. Ahora que todo esta cocinado y picado, toma el wrap o la tortilla y calientala por 5 segundos, untale la salsa, agrega arroz, pollo y por ultimo los vegetales y enrollalas como en la foto de abajo.

Opcional: Puedes agregar guacamole o recaito/cilantro

 

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3 thoughts on “Dominican Burrito/Burrito Dominicano”

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