Porterhouse Steak


 

 

Let’s talk about what is a porterhouse steak for few minutes.

The Porterhouse, is like a little brother to the T-Bone, is a highly priced cut around 12.99 per pound. One half of this steak is the New York Strip, while the small meaty bit on the other side is a filet cut from the tenderloin. These steaks come from the extra-tender “short loin” of the cow, which is located on the steer’s middle-back. The meat is highly marbled and usually quite tender. They are excellent for grilling or quickly seared over hot coals and finished slowly over indirect heat.

t-bone-porterhouse-collage-labeled-630x407.jpg

  1. I simply add adobo, kosher salt, and cracked black pepper.
  2. Heat a large, heavy, iron skillet on the highest heat setting on your range.
  3. Turn your oven on 500F
  4. Add oil to the skillet. Once the oil begins to smoke, add the seasoned steak to the pan. Sear the steak on each side for 3-5 minutes per side or til you get a nice dark brown color on each side.
  5. Place the steak in a 350° oven for an additional 5-15 minutes
  6. Once the steak reaches your desired temperature, place it into a shallow dish.
  7. Let rest for 5 minutes before slicing.

““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““““

Vamos a hablar de que tipo de bistec es el poterhouse.

El Porterhouse, es como un hermano pequeño del T-Bone, el corte es un poco mas alto, alrededor de 12,99 dólares por libra. La mitad de esta carne es el New York Strip, mientras que la pequeña porción carnosa en el otro lado es un corte de filete. Estas carnes provienen del lomo cortode la vaca, que se encuentra en el centro. La carne es muy por lo general muy tierna y deliciosa. Son excelentes para asar a la parrilla.

Simplemente añade adobo, la sal kosher y pimienta molida negra.
Caliente un sartén de hierro a fuego alto.
Enciende el horno a 500F
Añade aceite al sartén. Una vez que el aceite comience a fumar, agregua la carne sazonada al sartén. Dora la carne en cada lado por 3-5 minutos por    cada lado o hasta que obtengas un bonito color marrón oscuro a cada lado.
Coloca la carne en el horno a 350 ° durante otros 5 a 15 minutos
Una vez que la carne llegue a la temperatura deseada, colóquelo en un plato llano.
Deje reposar durante 5 minutos antes de rebanar.

Picture from barbecubitto

Advertisements

Deja tu comentario!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s